راهنمای آزمایش کشت و کامل ادرار

راهنمای تهیه نمونه ادرار جهت کشت و آنالیز

  •  
  • بهتر است نمونه ادرار اول صبح که حداقل هشت ساعت در مثانه مانده و تغلیظ شده است ، مورد آزمایش قرار گیرد . مگر اينكه پزشک دستور دیگری برای تهیه نمونه داده باشد  .

در مواردی که باید آزمایش کشت ادرار انجام شود ، حداقل از سه روز قبل نباید آنتی بیوتیک مصرف شده باشد (در مواردی که رعایت این مطلب مقدور نیست باید به پزشک معالج وآزمایشگاه اطلاع داده شود ).

برای نمونه کشت باید ازظرف ادرار یکبار مصرف سترون شده و برای نمونه آنالیز از ظرف یکبار مصرف که هر دو از سوی آزمایشگاه داده شده است استفاده شود .

 

توصیه های لازم:

*بانوان قبل از نمونه گیری باید ناحیه ادراری تناسلی را کاملاً با آب وصابون شستشو داده وسپس براي از بين بردن اثرات كف صابون ناحیه ادراری تناسلی با آب فراوان آبكشي شودبعد ، قسمت اول ادرار خود را بیرون ریخته و قسمت میانی را در ظرف مناسب جمع آوری نمایند و قسمت آخر ادرار خود را نیز دور بریزند .

*در مورد آقایان شستشوی آلت تنها با آب کافی است . بدون دست زدن به ناحیه تمیز شده مقداری از ادرار را دفع کرده و بقیه آن را در ظرف مخصوص بریزند.(تا نصف ظرف پر شود ).

*در نوزادان و کودکان زیر دو سال باید از کیسه های سترون شده مخصوص جمع آوری ادرار (Urine Bag) که مناسب با جنسیت کودک مي باشد (پسرانه یا دخترانه) ،استفاده کرد . این کیسه نباید بیش از 45 دقیقه به مجرای ادرار متصل باشد. وقتی  حدود 15-10 میلی لیتر ادرار در کیسه جمع شد ، باید سر آن را تا نمود تا  بسته شود و سپس به آزمایشگاه انتقال داده شود .

* چنانچه بیمار دارو مصرف می کند ،حتماًدر مورد داروهای مصرفی خود قبل از نمونه گیری با آزمایشگاه مشورت نماید .

 

ادامه
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پاتوبيولوژي همت می باشد.
طراحی شده توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار